witek_91 Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 (edytowane) Czas na aktualizację mojej zakurzonej galerii Rosiczki D. capensis 'alba' D. capensis D. pulchella x niutidula D. scorpioides D. burmanii D. filformis 'red' (G) D. nidiformis (G) D. spatulata (G) Muchołówki D.M. 'allred' D.M. 'redgreen' D.M. 'regular form' Tłustosze P. x weser P. x gina P. x tina (G) Pływacze U. sandersonii U. bisquamata 'large pale flower' (G) U. subulata var. cleistogamus (G) Kapturnice S. purpurea spp 'venossa' Niektóre foty może nie są super wyraźne, ale postaram się zrobić jeszcze lepsze. Dodam jeszcze fote Ventraty, jak wypuści dzbanka . Zapraszam do komentowania Edytowane 31 Marca 2007 przez witekd91 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes_90 Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 małe, ale bardzo ładnie sie prezentują :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
many56 Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 całkiem całkiem ładniusienkie roślinki :grin: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 Bardzo ładne roślinki. Ciekawe kiedy moja Farnhamii tak bedzie wygladac, choruje ostatnio na purpuree :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianus Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 świetne roslinki szczegolnie podobaj mi sie kapturnice Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bartosss Napisano 31 Marca 2007 Share Napisano 31 Marca 2007 Fajna kolekcja. Nawet masz ich sporo Więcej ode mnie :: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alcio Napisano 31 Marca 2007 Share Napisano 31 Marca 2007 Bardzo ladne. Mam pytanie. Czy burmani hodujesz od nasionek?? jezeli tak to ile musiales czekac aby osiagnela taki rozmiar? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 31 Marca 2007 Share Napisano 31 Marca 2007 Z tego co wiem ta rosiczka jest sezonowa. To znaczy ze w ciągu jednego sezonu wegetacyjnego musi zawiązać owoce i obumiera. Łatwo mozna wywnioskowac ze rosnie stosunkowo szybko w przeciwieństwie do innych rosiczek. Przynajmniej tak mi sie wydaje ale niech sie wypowie osoba bardziej kompetentna M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek_91 Napisano 31 Marca 2007 Autor Share Napisano 31 Marca 2007 Burmanii mam od killera_89. To prawda, burmanii rośnie szybko, ponieważ musi się spiszyć z wydaniem nasion zanim umrze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gamdelbk Napisano 26 Maja 2007 Share Napisano 26 Maja 2007 Super moim zdaniem najładniejsza jest ta kapturnica Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek_91 Napisano 26 Maja 2007 Autor Share Napisano 26 Maja 2007 (edytowane) Sorki że nie odpisaywałem na pytanie Alcio ale powiadamianie nie dziala mi zawsze. Burmanii miałem od forumowaicza ale obecnie wybarwiła się na brązowo czyli R.I.P Jednoroczna, ale wydaje nasiona. Ta nie zdążyła. Dziś właśnie wysiałem około 30 nasion Edytowane 26 Maja 2007 przez witek_91 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 26 Maja 2007 Share Napisano 26 Maja 2007 Burmunii jest 1 roczna wiec nie nacieszyłbyś się nia długo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 26 Maja 2007 Share Napisano 26 Maja 2007 zdjęcia nie 1-wsza klasa ale spox oby tak dalej Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek_91 Napisano 27 Maja 2007 Autor Share Napisano 27 Maja 2007 Nie pierwsza klasa, bo robione w pośpiechu w 10 minut... Postaram się jak znajdę czas zaktualizowac wszystkie fotki i zrobić takie zdjęcia jakie są na nepenti.pl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi